fredag 17 augusti 2007

Tre bra - tre dåliga, 17 aug 2007

TRE BRA:

1. Sven-Göran Eriksson - okej, du blir hånad i varenda engelsk tidning under fem års tid för att du "bara" tar landslaget till kvartsfinal i de stora mästerskapen och kanske har lite för skojigt när det inte är match. Sen får du sparken av det engelska fotbollförbundet och blir ersatt av en cockerspaniel (läs: Steve McClaren) för att sedan hånas i ett års tid för att du inte "får ett nytt jobb" som tränare. När du sen väl tar över ett mediokert gäng med noll procent glamour så ser du, med hälp av några baht från en krigsförbrytare, snabbt till att de har sex poäng efter två omgångar av Premier League. Det är för jävla ballt på nåt sätt.

2. Alla i Häcken - kom in i UEFA-cupkvalet genom att ha vunnit "Årets kompis" på Rädda Barnen-galan. Har sen dess spöat islänningar och fixat oavgjort borta mot skotska Dunfermline. Det är riktigt starkt. Häcken tar bakvägen till framgångarna (tack, Arne).

3. Simon Bank - i och för sig så känner jag Simon litegrann, och det luktar svågerpolitik lång väg om såna här utnämningar från journalist till journalist, men hans krönika om Elfsborgs debacle mot Valencia är så fruktansvärt bittert bra skriven att jag vill slå honom medvetslös och stjäla hans ordförråd.
_____________________________________________

TRE DÅLIGA:

1. Martin Jol - nej du, Martin. Nu har du haft ett par säsonger på dig att skapa något bra, men två femteplatser i rad är inte bra nog. Två förluster av två möjliga i säsongsinledningen är inte heller bra nog, särskilt inte mot Sunderland (b) och Everton (h). Om Spurs skulle haft chansen att ta sig till Champions League så skulle de haft sex poäng nu. De har noll.

2. Rafa Benitez - han har varit tränare i Liverpool ett par säsonger, och jag har varit på säkert tio presskonferenser som han har hållit för fulla hus. Ändå har han inte lärt sig att uttala "focus" ordentligt, utan får det alltid till "fuck us". Den samlade presskåren skrattar alltid gott när han formulerar något i stil med "We will have to fuck us to win" med spansk dialekt. Det är för dåligt. Svennis uttalar Wayne Rooney som "Väjn Roooni". Det är klass.

3. Väjn Roooni - snääääälla säg att du inte är så skadebenägen som du verkar! Ser man ut som en husvagnssemestrande stålarbetare från Lymm (utanför Manchester) som eventuellt har wrestling som främsta hobby, fast man egentligen är en av världens bästa fotbollsspelare, så behövs man. Get well, son.

2 kommentarer:

öjan sa...

Jol har värvat tolv mittfältare, varav en stor majoritet är en påse skit. Jag fattar fortfarande inte varför han la £16,5m på Bent i stället för att skaffa en riktig mittfältsgeneral.

Inte konstigt att Rooneys mellanfotsben spricker titt som tätt med de låren på. Som att ställa ett kylskåp på ett par salta pinnar, typ.

Unknown sa...

Är det dåligt att komma 5:a två år i rad!?!?!? Inse... att det är svårt att spräcka "de fyra", men att vara närmast 2 år i rad, det är mer än man kan säga om många av dom andra "stora" mellanlagen(New-Mid-City etc).
Han har nåt stort på gång(Jol), så om dom bara ger honom lite tid och tålamod, så kommer det att vara Spurs som spräcker "de fyra".
Fråga: Hade man sparkat ett tränare i Januari om han hade förlorat 2 å vunnit en???
Tror inte det!
Visa lite "balls" å stå bakom eran manager, även när det blåser lite kallt.

Å som journalist, stå å peta lite finger i sidan... d e bara fegt!
;-)

Annars gör du ett mycket bra jobb och har bra å roliga inlägg!!

Keep it up!!

Cheers!!!
"U Never Walk Alone"