måndag 20 augusti 2007

Pessimisternas härliga värld

Det är fantastiskt att vara så negativ på förhand som jag är. Läs mitt förra inlägg så får ni se!

Antingen blir man positivt överraskad väldigt ofta, eller så har man i alla fall rätt de gånger allt går åt helvete.

Matcherna idag var ju både bra och intressanta!

Här kommer mina rubriker från helgen (inte BARA Premier League):

* Tony Warner måste omedelbart bort från Fulhams mål om Lawrie Sanchez vill ha sitt lag kvar i Premier League. Just nu skulle Fulham lika gärna kunna ha Mini-me från Austin Powers-filmerna mellan stolparna.

* Domarna i Premier League var bedrövliga i helgen, massor av felbeslut från huvuddomarna toppades av horribla missar av linjemännen både mellan Wigan-Sunderland (Emile Heskey var en halvmil offside vid Wigans 1-0-mål, var det Täppas Fogelberg som var linjeman där?) samt mellan Fulham-Middlesbrough (Fulhams kvittering i 93:e skulle naturligtvis ha godkänts, bollen var helt klart inne - var Täppas linjeman här också!?). Till och med Allsvenskans sämste domare Håkan Jonasson - mannen som inte kan fördelsregeln - skulle ha platsat.

* Matchminuterna 35-40 mellan Liverpool och Chelsea var helt underbart energiska och heta!!! Anfieldpubliken var i samma extas som en Livets Ord-församling hade varit om Runar sjungit Carolacovers näck. Grymt het match!

* Michael Essien är världens bästa Magnus Erlingmark.

* Kalmar FF är ÄNTLIGEN så dåliga som "alla" har velat att de ska vara. Ibland har jag hatat att det gått så bra för dem, men nu tycker jag synd om dem. Fotboll river upp märkliga känslor. Är jag kär i KFF?

* Den spanska supercupfinalen mellan Real Madrid och Sevilla måste ha varit en bedrövligt trist historia. Slutar en match 3-5 efter 90 minuter betyder det nästan alltid att ingen brydde sig.

* Jens Lehmann måste omedelbart bort från... äh, gör så här: Läs det jag nyss skrev om Tony Warner och byt ut orden "Tony Warner" mot "Jens Lehmann", byt ut "Fulham" mot "Arsenal" och byt ut "...om Lawrie Sanchez vill ha sitt lag kvar i Premier League" mot "...om Arsene Wenger vill se sitt lag på övre tabellhalvan". Det jag skrev om Mini-me kan ni byta ut mot "...Alain med nycklarna i Fångarna på Fortet" om ni tycker det är roligare.

* Vilka som än vinner Allsvenskan så måste det vara de sämsta mästarna någonsin. Men det gör mig inget - jag älskar Allsvenskan ändå. Åtminstone ända fram till det årliga (alltid lika förnedrande) Champions League-kvaldebaclet.

That's all, folks.

8 kommentarer:

Johan seidefors sa...

Jag fattar inte det här som Anrell av alla människor lanserade och som många nu verkar haka på - dvs. att årets mästare i allsvenskan skulle vara de sämsta någonsin. Herregud. Det är slött och slarvigt och fullständigt ogrundat. Och det säger jag inte bara för att jag älskar DIF mer än livet.

Jonas Dahlquist sa...

Djurgården har förlorat mot BP och GAIS. Djurgården kan vinna SM-guld. That about says it all.

Anonym sa...

men matcher som slutar 4-5 är nästan alltid alldeles, alldeles... underbara

tänker på spurs-arsenal 2004... din kommentators-debut på plats i england om jag inte minns fel?

Jonas Dahlquist sa...

Det finns alltid undantag som bekräftar reglerna. Den matchen var bra.

Jonte sa...

Vilka som än vinner? Det låter som att du är osäker... Den 5 maj LOVADE du att MFF vinner lätt!

Jonas Dahlquist sa...

Jag håller fast vid min gissning från säsongsstarten:
1.Malmö FF
2. Elfsborg
3. Djurgården
4. AIK
Men det verkar som om HBK tänker göra så att jag åtminstone får ett fel...

Anonym sa...

Var är blåvitt??

Anonym sa...

AIK var sämst 1992 också, men det SM-guldet smakade inte ett dugg sämre för det! Nu är ju vägen krattad för ett nytt b-igt guld som vi ska fira tills vi svimmar. Tyvärr måste vi väl för det lyckas slå även lag som inte spelar på grus i Bromsten, men helt omöjligt kan det inte vara.