fredag 25 juni 2010

VM-trädet

Nu när sex av åtta grupper är färdigspelade, och således 12 av 16 åttondelsfinallag utplacerade, tycker jag att vi helt enkelt kan ta och se vilka som har bäst chans att möta varandra i semifinal.

SEMIFINALLAG 1:
Uruguay - Sydkorea
USA - Ghana
Här känns det som att USA har den bästa attityden, men Uruguay har nog det bästa laget. De två möts i kvartsfinal och det kan gå "precis hur som helst". Ska jag tippa på några tippar jag ändå på Uruguay.

SEMIFINALLAG 2:
Holland - Slovakien
1:a Grupp G - 2:a Grupp H
Brasilien lär vinna Grupp G och får möta antingen Schweiz, Chile eller Spanien. De vinner högst troligen mot både Schweiz och Chile, medan ett möte med Spanien kan bli enormt tufft. Holland spöar naturligtvis Slovakien, så det blir alltså antingen Holland-Brasilien eller Holland-Chile/Schweiz/Spanien i kvartsfinal. Vilket det än blir så blir det bra. Sen tror jag att Holland förlorar oavsett. Så jäkla bra har de inte spelat, liksom. Mitt tips här blir Brasilien.

SEMIFINALLAG 3:
Argentina - Mexiko
Tyskland - England
När reser sig ett lag som har Fabio Capello som manager? Jo, i ett sånt här läge. Tyskland i åttondelsfinal och förmodligen Argentina i kvartsfinal (med Guds hand som manager). Englands två "älska-att-hata-motståndare" i hela fotbollsvärlden. Det är klart att de plötsligt klarar av det. Jag går för England.

SEMIFINALLAG 4:
Paraguay - Japan
1:a Grupp H - 2:a Grupp G
Om inget extremt oförutsett inträffar så blir Portugal tvåa i Grupp G. De möter Spanien, Schweiz eller Chile i åttondel, och det blir en kanonmatch oavsett vilka det blir. C.Ronaldo var bra mot Nordkorea, men det säger inte så mycket, och nu är det upp till bevis. Min känsla är att Spanien lyckas knixa sig ur gruppen som etta, vilket innebär ett härligt "iberiskt derby" i åttondelen. Där vinner Spanien, sen vinner Spanien även mot antingen Paraguay eller Japan i kvartsfinalen. Mitt tips: Spanien.

Semifinalerna blir alltså:
Uruguay - Brasilien
England - Spanien

Häpp.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Capello lyckades aldrig föra sina lag långt i cupspel efter Milantiden. Misslyckades med både Roma och Juve i Champions. Och som det här VM:et har börjat visar det samma sak. Hans styrka är stabilitet som man vinner en liga eller kvalserie på. Men i slutspelet får han det tufft. Aldrig att han klarar sig genom både Argentina och Tyskland. De är varken så bra eller så tursamma.

Johan sa...

Tror snarare det är bra för Holland att de har börjat dåligt spelmässigt. Vem minns inte EM för 2 år sedan när de var fullständigt magiska i det mästerskapets "dödens grupp" men sen åkte ut mot Arshavin, Hiddink och co direkt. Dessutom har ju inte Robben spelat nåt från start än.

Om det sen räcker mot brassarna te.x är en annan femma såklart, men de kan nog gå till final med lite tur även om jag inte tror det.

Anonym sa...

Och fortsättningen går så här:

1. Spanien
2. Brasilien
3. Argentina
4. Uruguay

Tippade ovan före VM startade. Det ser ut att hålla. Argentina är väl frågetecknet. Klarar de Tyskarna?