lördag 19 juni 2010

Den engelske patienten

Jag trodde aldrig att Fabio Capello skulle tillåta det engelska landslaget att falla in i samma sorts falska trygghet som de alltid gör, men det är precis vad som har hänt. 1-1 mot USA följdes upp med 0-0 mot Algeriet, och båda tillställningarna har visat upp ett håglöst engelskt lag. De som ska gå i någon sorts bräsch - alltså Rooney, Lampard och Gerrard - gör inte det. De som skulle kunna höja sig och bli nyckelspelare - som Lennon, Heskey och Johnson - har inte gjort det än.

Nu har de skaffat sig ett jäkligt jobbigt läge inför den sista matchen, där de helt enkelt måste slå Slovenien, och som de har sett ut kommer inte det att bli lätt.

Å andra sidan har de inte förlorat än, något som storheter som Spanien, Frankrike och Tyskland har gjort. Alltid något.

Nu ska jag dra till Pretoria för att sitta med ett glatt gäng och kolla på Holland-Japan och Ghana-Australien på en sån här "Fan Zone" på Hathfield Square, sen går vi upp till Loftus Versfield Stadium och tittar på Danmark-Kamerun. Efter det har Lasse Granqvist lovat mig skjuts tillbaka till Johannesburg, och frågan är om inte det blir dagens höjdpunkt. Vänstertrafik...? Nattkörning...? Omöjligt att hitta i en 16-miljonersstad...? Check.

2 kommentarer:

Anonym sa...

16 miljoner??? Nja..

Erik sa...

16 milj. nej snarare 4 miljoner i joburg och 10 miljoner i gauteng