måndag 3 maj 2010

Gå när festen är som roligast

Anders Fredriksson är en hjälte och favorit på den här bloggen, och det var han i min bok redan innan jag ens hade kommit in på journalisthögskolan 2000. Snacka om att man är van vid hans kommenterande och att man känner sig trygg i TV-soffan när Fredriksson har hand om den match man ska titta på.

Anders har jobbat med engelska ligan i nitton år. NITTON! Idag gör han sin sista PL-match, och det blev (trumvirvel)... Wigan-Hull, 14.30 på en måndag (Bank Holiday i England) och helt betydelselös för tabellen.

Well, if you're gonna go - you're gonna go in style, som man säger.

En av alla dessa klart överrepresenterade Tottenhamsupportrar i mediasfären.

17 kommentarer:

Dryden sa...

Alltså. Det kommer att bli tomt utan de tunga profilerna på C+. Kan vi inte backa bandet en aning, köra en CTRL-Z på hela avtalet och skriva om det?

Anonym sa...

Anders är den klart bästa att kommentera fotboll.
Påläst, rapporterar enkelt och gör "ointressanta" matcher intressanta genom sitt engagemang.
En legend som det kommer bli oerhört trist att inte få höra längre från england.
Tack Anders!

Beren sa...

Den matchen hade varit trevlig att se, men icke. Boxer och Canal+ visar SF-Kanalen på Sport1 istället.

Anonym sa...

Jonas, nu när c+ lämnar England kan du inte då "avslöja" era favoritlag?
Vilka håller ni på egentligen?

Viktor sa...

Anders, we love you!


PS. Man ska aldrig säga aldrig. Om tre år tar förhoppningsvis Canal+ tillbaks sina rättigheter till PL och Fredriksson får återigen kommentera det han är bäst på.

Hoppas på detta!

Anonym sa...

Anders i england med håret ståendes åt alla håll av blåst och regn en kulen höstdag. Det är fasiken poesi..
/Hank

Erik sa...

Nej, nu missade jag den matchen! Trodde den skulle gå kl 21.00 som vanligt på vardagar, varför gick den så tidigt? Folk jobbar ju 14.30 för fan.

Trist att inte få höra Anders nå mer, han är en av dom som gör att Canal+ har Sveriges bästa kommentatorer. Gör som sagt ointressanta matcher intressanta, alltid engagerad och lagom upphetsad.

Roberts sa...

Nu tolkade jag det som att han skulle sluta på Canal+ och att vi aldrig skulle få höra honom igen. Men såg nu att han gör sin sista PL-match bara, det kanske innebär att han ändå fortsätter med La Liga nästa säsong?

Bockfoten sa...

Vilka håller ni på egentligen?

Att bloggaren själv håller på Sheffield U är väl allmägods vid det här laget, men de andra?

Unknown sa...

Vilka kommenterar de avslutande matcherna i Premier League?

Jonas Dahlquist sa...

Jag håller på Djurgården och Sheffield Utd, men det kände ni redan till. Anders håller på Örebro SK och Tottenham.

Petter Johansson håller på Everton, är mer otydlig med sitt svenska lag.

Lasse Granqvist jobbar för AIK innebandy, så då kan ni eventuellt lista ut hans favoritlag i Allsvenskan, i England brukar det handla om Arsenal - men han klagar mer på dem än vad han håller på dem.

Fjellström har ju lirat i MFF och DIF, så de ligger väl honom närmast i Allsvenskan. I England vet jag att hans första favoritspelare hette Bryan Robson, så det borde innebära Manchester Utd, men i såna fall märks det inte på honom.

Arne H håller på Man Utd sedan Hedenhösarnas tid, och så är han som bekant från Göteborg och han håller varken på Häcken, GAIS, eller ÖIS...

Pelle Blohm håller på Leeds och följer de svenska lag han har representerat - alltså ÖSK, GAIS och IFK Norrköping - lite extra.

Vår före detta medarbetare Niklas Holmgren håller förresten på Ipswich. Precis som foto-Jocke.

Stefan Klemetz är lite hemlig, så hans favoritlag känner jag inte till. Min chef på Canal+ håller på Chelsea, chefen på produktionsbolaget som gör sändningarna håller på Crystal Palace. Redaktören Jens håller på Newcastle, redaktörerna Stoffe, David och Pelle håller alla på Tottenham (överrepresenterat, som sagt). Demonproducenten David håller på Arsenal. Studiomannen Tomas (han som alltid kom in med frågorna till PL-utmaningen) håller på Newcastle.

Det var väl alla, tror jag.

Rent generellt blir man väldigt avtrubbad vad gäller lagsympatier när man jobbat med det här i ett par år. Så sent som i november stod jag ju i AIK:s omklädningsrum på Gamla Ullevi och var med om guldfirandet där, och tyckte att det var ganska så skoj. Man slutar liksom att bry sig som när man "bara" stod på läktaren.

N.G. sa...

Jonas, vilka blir det i studion på söndag? Är du där? Borde ju bli nån slags avslut med hela gänget och avtackning för alla fina år...

Anonym sa...

Jag utgår härmed från att det är du, Dahlquist, som laddat upp Youtubes bästa video...

http://www.youtube.com/watch?v=zLTHrmKLtQs

Anonym sa...

Fjellström måste väl ändå hålla på Gunners? Tycker det märks i studion varenda gång de spelar. Speciellt när de ligger under, då brukar det vara dystert i studion i paus.

GAISaren sa...

Inga andra tomtar kan ta hand om Premier League-sändningarna. Flytta över Dalen, Granen och Fjället till Viasat och visa var skåpet ska stå! (Tills Canal+ köper tillbaka rättigheterna, vill säga.)

Kommer hur som helst att sakna Premier League-lördag och Supersöndag mycket. Tack för alla trevliga helger framför burken!

Niklas sa...

Jag blir uppriktigt förvånad över att höra att Anders Fredriksson håller på Tottenham. Genom alla år har jag sagt "Det märks så tydligt att han håller på Arsenal, han blir helt galen när dom avgör sent" eller något i stil med det. Tydligen så kan man ha riktigt, riktigt fel..

Tack för alla dessa år! Kommer sakna alla helger med er i studion

Anonym sa...

Det handlar inte om att flytta över CANAL+-folket till Viasat.

Viasat kan inte göra fotbollssändningar. Dom är lite som TV 4, allt blir pannkaka.

Sändningarna CANAL+ gör, tillsammans med det briljanta studiofolket är vad som gör CANAL+ till den kvalitetskanal det är. Viasat kommer aldrig vara i närheten!