onsdag 20 januari 2010

Fy så hemskt

Gårdagens match mellan City och United i Manchester var, som jag redan konstaterat, riktigt underhållande. Det blir nästan alltid det när spelarna bryr sig om matchen på allvar. Det är det som gör att det finns en nerv och kvalitet i alla matcher i VM och EM, i slutfasen av Champions League, i alla ligors toppstrider/nedflyttningsstrider och när det är derbyn. Man kan nästan säga att spelarnas intressegrad är det som gör kvaliteten.

En semifinal i Carling Cup behöver inte automatiskt betyda att det är en bra match, men när det blev som det blev med Manchesterderby - de senaste tjugo årens totaldominanter mot den nya, stenrika uppstickaren som plötsligt måste tas på allvar - så blev det en match som alla på planen verkligen brydde sig om. Inte minst Carlos Tevez, som ju sprang runt som en speedad hare tills han blev utbytt. Hans gester mot Man Utd-klacken var lite fåniga, men eftersom Gary Neville svarade med en liten gest så blev det plötsligt mycket underhållande!

Gör du så här mot sitt gamla lags supportrar...

...så kan det hända att du får ett gammalt hederligt finger av den bänkade högerbacken i det laget. Briljant.

Visst är det en gnutta barnsligt, eller åtminstone pubertalt, av båda två - men tänk vad härligt att de här pundmiljonärerna går omkring och bryr sig om matchen så mycket.

Det var nästan samma sak med Adebayors galna 100-metersrusch fram till Arsenalklacken i höstas, men den var möjligen lite "too much". Korkat, men underhållande, tror jag att jag resonerade då. Det här var barnsligt, men underhållande.

12 kommentarer:

Macke sa...

Synd bara att Dean inte höll måttet. Blåsa straff för en förseelse som händer utanför straffområdet och skulle det ens vara hörna vid tevez andra mål? Det såg ut som om cityspelaren slog en boll till bellamy, som inte hann upp den innan kortlinjen. Ändå hörna?

Jonas Nestlander sa...

Jag ÄLSKAR verkligen sånt här! Det ska inte vara vänligt i derbymatcher och det är ju underbart att se spelarna visa så mycket känslor.
Jag älskade iof också Drogbas utbrott i CL mot Barca förra säsongen så jag kanske bara är lite barnslig, hehe!

E sa...

Jag gillade båda tilltagen, alltså både från Adebayor och Tevez. Jag vet inte vad Tevez fick stå ut med igår från fansen, men när det gäller Adebayor så har jag full förståelse för reaktionen och tycker att det bara tillför lite extra känslor till matchen.

Lite "den som är med i leken får leken tåla" för Arsenalfansen. Häcklar de honom under matchen får de tåla samma sak tillbaka... vet som sagt inte säkert hur det var i matchen här, men jag gillar det ändå lite. Båda sakerna är ju tämligen harmlösa om man jämför med vissa ramsor som rullar på arenorna.

Marcus sa...

FA har valt att se över gesten från Neville. Att Tevez sprang fram och gjorde gester framför Unitedbänken efter båda sina mål är tydligen inte intressant.

Inte heller att Mike Dean flyttar en frispark 2m och får det till straff eller hittar en hörna från ingenstans.

Visst brukar supportrar klaga på domaren när man förlorar men i detta fallet gav Mike Dean bort två mål och därmed matchen... Aldrig varit med om något liknande.

Anonym sa...

Gary Neville har väl alltid varit lite av ett rövhål va?

Anonym sa...

Tycker gott Tevez kunde fira mot uniteds sura supporters efter allt han gjort för dem..

Anonym sa...

Snarare Adebayor som får ta skit efter att han snackat så mycket som inte stämmer.. synd om honom bara att komma till ett så mycket sämre lag. med låtsaspengar!

Il Romanista sa...

Riktigt underhållande och bra match. Faktiskt, även för en Serie A älskare :)

Lade ni även märke till att Unitedklacken brände en bengal innan matchen? Inte ofta man ser i Premier League.

csfc.se sa...

Personligen kan jag bara säga att vd Sar, Rooney (pisslöjlig) och Neville förtjänar alla avstängnignar de kan få för osporstligt uppträdande.

tevez reagerade, kan inte klandra honom för det. Hur mycket ska fotbollsspelare tåla, tydligen mer än någon annan människa. Burnleyfansen kastade massor med grejor på Drogba häromåret, han kastade tillbaka ett mynt och blev avstängd.

För övrigt, vad kan man säga, om undersökningen. Fabregas i topp. Steven Gerrard två, fast han varit rent ut sagt urusel i år, även jätte-poo supportern Jens Fjellström kan inte förneka det, före världens bäste fotbollsspelare i höst, Didier Drogba.... visar bra hur sjukt många röda supportrar det finns i det här landet, och ingen av dem är objektiv.

Jimmy sa...

Åh, Neville, din konung! Han lär dessutom sluta efter denna säsong då United inte kommer erbjuda han ett kontrakt. Just därför kan han bjuda på sånt här, klassiskt!

You will be remembered! Tevez won't.

Tobias sa...

Nej för Fabregas har ju varit rätt kass i år. 11 mål och 13 assist på 17+1 matcher är ju inge vidare. Att han sedan lyft hela laget till en, nuvarande, serieledning bör ju inte spela någon roll. Men man är väl färgad.

miqlohs träning sa...

Om jag hade spelat fotboll hade jag nog gjort samma sak. Måste kännas helt underbart som spelare :)

Som du skriver - väldigt underhållande!

Jag undrar om inte Bellamy slog något sorts rekord i antal km under en fotbollsmatch.