onsdag 21 oktober 2009

Inför helgen

En sak som är rolig med att göra research inför helgens arbete är att man snubblar över en massa detaljer som sen blir skojiga att följa. Här har ni ett par sådana:

* Darren Bent har gjort mål i sina fem senaste ligamatcher, det är han den förste Sunderlandspelaren att göra sen Trevor Ford satte bollen i nät i sex raka matcher i slutet av 1951. Om Bent gör mål mot Birmingham på lördag så tangerar han alltså det rekordet.

* Chelsea släppte in två mål mot Aston Villa, och båda måen gjordes av försvarsspelare efter hörna. Intressant nog så har fem av de åtta ligamål Chelsea har släppt in i ligan hittills gjorts av försvarsspelare efter inlägg. Läge för Blackburns bjässe Christopher Samba på Stamford Bridge på lördag, alltså.

* Fulhams 2-0-seger mot Hull i måndags innebar att målsnittet i Premier League just nu ligger på 2,99 mål per match - den högsta noteringen sedan 1967-68. Rekordet ligger förresten på 4,63 mål per match (1889-90).

En helt annan sak man kan notera är att Middlesbrough nu har sparkat Gareth Southgate. Det var inte en dag för tidigt, om ni frågar mig.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Har du någon teori om varför det blivit så många mål? Är det bara tillfälligheter eller är det något som har förändrats? Har hört spekulation om att det skulle kunna bero på de nya bollarna.

gooner sa...

Svaret på din fråga är enkelt. Arsenal.

McBride sa...

Tveksamt om Arsenals inblanding i 16 mer mål på de åtta första macherna jämfört med förra säsongen räcker...

Holmgren sa...

Får man fråga hur din research funkar rent praktiskt? Är det internet och google som är dina kamrater, har du några sajter du alltid vänder dig till, får du ngn typ av info genom jobbet ditt? Tänkte då mest på milstolpar och små anekdoter. Stats rakt upp och ned hittar man ju ganska enkelt....