tisdag 27 oktober 2009

En måg med klass

Min flickvän har två lillasystrar. Den ena lyckades jag para ihop med min kompis Steve, så han är nu också min måg, som det heter.

Igår fick jag ett födelsedagspaket med posten från honom (bara en och en halv månad för sent), och kan ni gissa vad det innehöll? Jo, följande uppenbarelse:

Sheffield Utd-ölunderlägg. Hur har jag kunnat leva utan sådana tidigare?

Det är det jag kallar en bra släkting!

14 kommentarer:

Unknown sa...

Frågan är ju om inte Steve är din svåger???

Jonas Dahlquist sa...

Nej, det är ju min syrras kille som är min svåger (Anders heter han). Detta handlade ju om min flickväns systers kille, alltså min måg.

Unknown sa...

Ska du stämma West Ham om ölen smakar äckligt?

Fredrik sa...

Men måg heter det väl om han hade varit din svärson? Jag skulle kalla han svåger jag med.

JB sa...

Steve är snäll han. Men tror också man säger svåger.

gooner sa...

1) (†) benämning på manlig person i förh. till ngn med vilken han är be­fryndad gm giftermål; särsk.: svåger.
2) (ngns) dotters man, svärson; jr DOTTER-MAN. Vara l. bli ngns måg l. måg till ngn. Vara måg i huset l. gården.

Korset betyder att den betydelsen är utdöd.

Jonas Dahlquist sa...

Då kallar vi Steve kort och gott för "Steve" från och med nu.

Smygen sa...

Ska vi uttala Steve som "Stiiv" eller som ett Sven Melander-"Stevä"?

Jonas Dahlquist sa...

Sven Melander-varianten.

gooner sa...

Helt off topic men jag var så förbannad:
Igår satt jag spänt och väntade på matchen Arsenal - Liverpool. Dock skulle 2 sopgäng i en av Europas sämsta ligor tydligen spela först så man fick vänta med och se två av Europas bästa lag lira mot varandra men det kan jag ta. 21:10 skulle det slå om till riktig fotboll. Men vad händer?? I 6 minuter visas det reklam och trailers så jag missar YTTERLIGARE 6 minuter av matchen. Då har jag redan missat 20 minuter, inte för att de svenska fotbollsmisshandlarnas match pågår utan för att det skall sitta två kommentatorer och låtsas att det varit någon form av underhållning vi bevittnat. Herregud vad håller C+ på med?
Som alla förstått har jag Boxer och jag vet om begränsningarna bla bla bla men skall man envisas med att visa matchen på C Sport 1 får man ju för Spurs försöka visa så mycket av den man kan och inte hålla på med meningslöst studiosnack och 10 minuter reklam.

henke sa...

Jonas, du som brukar klaga på andra kommentatorer som inte kan uttala namn på spelare korrekt måste ju tycka att det är ett helgerån att kalla någon som heter Steve(Stiv) för "Stevää". Låter ju bara riktigt dumt. Heter man Steve så heter man Stiiv. Inte Stevä. Usch.
Man kallar ju inte nån som heter Jorge(Schårsche) för Jår-gä bara för att han flyttar till Sverige. Bättring!

Unknown sa...

Henke//
Kaaaaaan det vara så att Jonas inte var 100% seriös i sitt uttals-svar?

Unknown sa...

Jo det var han.

Jonas Dahlquist sa...

Alltså, Steve uttalas på svenska i hans fall. Jag vet inte varför han kallas för Steve, men det kan ha med Sven Melanders klassiska "Steve med Loyden"-karaktär att göra. Steve heter egentligen Stefan, men kallas Steve. Fast numera kallas han nästan bara för Stevvan av mig och de andra i "gänget". På en svensexa i somras var det förresten några som trodde att han hette Stellan, så då fick han heta det ett bra tag sen också. Hängde ni med?