onsdag 22 juli 2009

Jonas mode, julikollektionen

Ju längre sommaren går desto fler matchtröjor presenteras för 2009-10. Här kommer ett gäng jag har hittat på sistone:

Umbro använder sig av en konkav (eller är den konvex?) haklapp på många av sina tröjor nu för tiden. Det kan de lägga av med, det ser inte alls bra ut. Birminghams tröja är kanske inte världens lättaste att hotta upp, men detta är direkt misslyckat. Om man nu lyckats slita sig till en Premier League-plats finns det ingen anledning att se ut som ett League One-lag.
BETYG: En målgivande passning av fem möjliga och en varning för dåligt beteende.

Här har vi däremot ett lyckat exempel på hur man använder enkla färger till något snyggt. Jag är svag för de cleana ränderna och det faktum att man håller sig till klubbens färger även med reservstället. Bra jobbat av designteamet på Canterbury!
BETYG: Fyra målgivande passningar av fem möjliga och en av matchens bästa spelare.

Försök bortse från att det är radioutseendet Carlos Tevez som håller i den, men tröjan är skitsnygg! Enkel design, snygg färg, reklamen stör inte och överlag en mycket stilren historia.
BETYG: Fyra målgivande passningar av fem möjliga och massor av chanser framåt.

Rödvitrandigt kan aldrig bli helt misslyckat, men här stör jag mig mest på att reklamen verkar fastklistrad och att den dessutom är i ett soppåseaktigt material. Det känns väldigt mycket division sju. Tröjan är okej, men reklamen drar ner betyget.
BETYG: Två målgivande passningar av fem möjliga och väldigt lite ut av den egentliga potentialen.

Egentligen skulle jag ha föredragit att West Ham hade sina ljusblå ärmar fullt ut istället för att det bara är lite ljusblå detaljer i sömmarna, men den här är riktigt snygg ändå! Schackmönstret fungerar, konstigt nog, mycket bra och reklamen är flera ljusår bättre än ifjol.
BETYG: Fyra målgivande passningar av fem möjliga och intressanta kombinationer i offensiven.

3 kommentarer:

gooner sa...

Haklappen är konkav och Hammers tröja är vedervärdig.

Jonas Dahlquist sa...

Nej, den är snygg säger jag ju.

dave sa...

Canterburys kit är ju snudd på en femma. môcke, môcke bra!