söndag 19 juli 2009

Gräsallergiker

Många minns Luton från Stryktipskupongerna på 80-talet, särskilt för att de hade ett betongliknande konstgräs hemma på Kenilworth Road som gjorde det mycket svårt för motståndarna att plocka poäng där. Luton var grymt starka på hemmaplan, men närmast usla på bortaplan. Visste ni förresten att Luton var med i den målrikaste Tipsextramatchen någonsin? De vann med 7-4 hemma mot Oxford 1988.

Nu skulle inte det här inlägget handla om målrika matcher, utan det här med konstgräs. Luton har nämligen fått en efterföljare i dagens Allsvenska, och något överraskande är det guldfavoriten Elfsborg. Kolla här bara:

På Borås Arena har Elfsborg resultatraden 5-2-0 hittills i Allsvenskan. 17 av 21 möjliga på konstgräset där, alltså.

På bortaplan har de resultatraden 2-4-1, men det intressanta är att de två segrarna har kommit borta mot Gefle och Örebro. Elfsborg har alltså bara vunnit på konstgräs hittills, och det ligger de tvåa i tabellen på!

Tittar man på de fem matcher Elfsborg har spelat på riktigt gräs upptäcker man att raden blir 0-4-1, och det är ju inte ett dugg imponerande. Fyra poäng av 15 möjliga på riktigt gräs, alltså. Den trenden måste nog Magnus Haglund och kompani göra sig av med om de ska knipa det där SM-guldet som alla (inklusive jag) tror att de till slut gör.

Ett av de tydligaste symptomen på att man har gräsallergi är att man har gul tröja och bor nära en postorderfabrik.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Klart intressant. Om trenden fortsätter borde det debatteras inför nån TV-sänd Elfsborgsmatch. Har du förresten upptäckt detta själv eller fått idén från t.ex. http://grogga.blogspot.com/2009/07/naturen-ar-var-van-mot-guldet.html ?

Jonas Dahlquist sa...

Vi hade tänkt prata om det redan på Helsingborgsmatchen förra veckan, men det försvann av någon anledning.

grogga.blogspot.com behöver inte vara oroliga, jag fick inte idén från dem. Det hade jag upptäckt själv. Så svårt var det inte...

Överlag läser jag inte några andra bloggar än Bank & Niva-bloggen, Ekwalls på Fotbollskanalen, och ibland Rydström och Birro.

J sa...

Klart intressant statistik. Knappast slumpen.

Läser inte så himla många fotbollsbloggar heller men Marcus C. på fotbollskanalen är läsvärd under PL-säsongen. Han jobbar på The Guardian.

Vore kul med en "inför PL". Du skrev tidigare om hur lagen måste/borde värva. Vore kul med en uppföljning på det, hur du tycker lagen har värvat och inlett försäsongen på.

Speciellt intresserad ac va dud tror om United i år. De har ju förlorat 30+ säkra mål i förlusterna av CRon och Tevez. Förvisso ersatt dom med Valencia och Owen men duger det om man vill vinna PL? En forward från Molde också som kommer i Januari.

Eller kommer Liverpool (äntligen) lyckas vinna PL? Värvat Glen Johnson som är ett starkt nyförvärv. Ser ut att mista Alonso men kan ev. ersätta honom med Sneijder eller Alberto Aquilani och även Silva ryktas vara på väg in.

Eller är det Arsenals tur i år när alla deras långtidsskadade spelare är tillbaka på allvar?

Vore intressant med dina synpunkter.

bLyGE_kEntA sa...

Snygg jinx. Nu vann Elfsborg på gräs.