tisdag 30 juni 2009

Tränarintervju, del 15

Femton av sexton Allsvenska tränare har nu fått ett samtal av praktikant-Leo. Det ska bli kul att sammanställa alla svaren efteråt, för att få någon sorts "typisk" Allsvensk tränare. Näst siste man till rakning är Janne Andersson.

God morgon Janne! Hur mycket kollar du på Premier League?
- Inte mycket just nu, jag kör bil på väg hem från semestern.

Jo, jo, men i övrigt, när du inte kör bil på semestern?
- Nja, inte speciellt mycket. I det här jobbet blir det mest Allsvenskan man följer och analyserar. Det finns så mycket bra fotboll i världen och jag är ingen fotbollsnörd utöver mitt proffessionella intresse så mycket mer än det som rör mitt jobb blir det inte.

Innan du blev tränare då?
- Innan och innan, när jag var liten kollade jag på Tipsextra väldigt mycket i alla fall. Jag växte ju upp på 70-talet och satt då bänkad ganska ofta framför TV:n. Då hade jag ju förstås lite mer koll än vad jag har idag.

Följde du något lag då?
- Ja, Arsenal var mitt lag då och jag håller på dem fortfarande även om jag inte följer dem lika bra som förut. När Ljungberg var där var det svårt att inte titta. Det är faktiskt inte så uppskattat hemma om jag sätter mig ner och kollar på en match med tanke på det jobb som jag har. Det blir kanske lite för mycket. Jag har fullt upp med mig själv höll jag på att säga...

Haha, okej, men hade du någon favoritspelare när du var yngre då?
- Charlie George i Arsenal! Han var en fantastisk spelare och jag var ju i den åldern så att man hade affischer och samlarbilder. Då var det mycket Charlie George. Jag kommer i och för sig aldrig att glömma Kenny Hibbitt i Wolves heller. En sån där spelare som kunde dominera leråkrarna de spelade på då.

Har du sett Arsenal på plats någon gång?
- Ja, och det är faktiskt enda gången jag har sett fotboll i England. Det tidiga 80-talet på Highbury. Arsenal mot Manchester City. Jag tror att Arsenal vann med 1-0, men det var så länge sen.

Har du sett de andra större ligorna på plats?
- Ja, jag har varit en del i Spanien, Italien och Tyskland och kollat.

Vad gillar du bäst?
- Jag har sett Barcelona på Nou Camp två gånger och de spelar ju en sådan fantastisk fotboll. Det är svårt att inte bli hänförd. Sen jag har jag sett Milanoderbyt två gånger också. Stämningen där känns oslagbar. Men det är väl generellt att så länge man kommer till de lite större lagen i de större ligorna går stämningen nästan alltid att ta på.

Okej, då får jag tacka för mig Janne och lycka till med resan hem!
- Tack själv och hoppas du har det bra du med!

3 kommentarer:

gooner sa...

Alltid gooner, alltid rätt!

bLyGE_kEntA sa...

Kan inte fatta hur deras spel har blivit så överhypat. Det är inte roligt att se ett lag stå och passa i sidled i 90 minuter.

Mats Svensson. sa...

Nej, det räcker inte att spela vackert - man måste ju skaffa titlar också.