måndag 29 juni 2009

Översvämning

Att Real Madrid har ett överflöd av offensiva spelare för tillfället har väl inte undgått någon, men de shoppinggalna shejkerna som äger Manchester City håller på att skaffa sig ett eget "mini-Real" just nu. Roque Santa Cruz är redan värvad, och det snackas om Samuel Eto'o. Följande anfallsspelare (med realistisk chans att få spela) finns i truppen:

Craig Bellamy - sju ligamatcher från start och ett inhopp 2008-09
Benjamin Mwaruwari - sju ligamatcher från start och ett inhopp 2008-09
Valeri Bojinov - två ligamatcher från start och sex inhopp 2008-09
Felipe Caicedo - tio ligamatcher från start och sju inhopp 2008-09
Ched Evans - tre ligamatcher från start och tretton inhopp 2008-09
- sex ligamatcher från start och tre inhopp 2008-09
Robinho - trettio ligamatcher från start och ett inhopp 2008-09
Daniel Sturridge - tre ligamatcher från start och tretton inhopp 2008-09
Darius Vassell - sex ligamatcher från start och två inhopp 2008-09
Shaun Wright-Phillips - tjugosju ligamatcher från start 2008-09
Roque Santa Cruz - ny från Blackburn, kostade £17.500.000

Nyheten om att Man City även vill värva Samuel Eto'o från Manchester City kom samma dag som det blev översvämning på City of Manchester Stadium - en metafor så god som någon för vad som händer i klubbens anfallsled. Översvämning är precis vad det är.

10 kommentarer:

Henrik sa...

Känns som ett ganska klassiskt misstag, ett lag är inte bättre än sin sämsta lagdel. Och med Richard Dunne som förmodad fortsatt lagkapten och mittbacks klippa känns det som att City inte kommer att kunna hota om en Europa cup plats i nästa säsong heller. Även om deras matcher nog förmodligen alltid bör tippas på måltipset...

Biggen sa...

Daniel Sturridge har ju dock skrivit på Chelsea. Dock har ju klubbarna inte kommit överens om övergångssumman ännu så det kommer ju avgöras i en tribunal.

Sean Dundee sa...

Jo
Bojinov Vassell Caicedo Evans
Benjani Santa-Cruz Sturridge Robinho
Bellamy Etoo

Man Citys startelva pa premiaren!

Jonas Dahlquist sa...

Erik - jo, men de kan också komma fram till att summan ska vara lägre än vad som t.ex finns som "minimisumma" i en klausul i hans nuvarande kontrakt, och då lär knappast Man City släppa honom. Visst tror jag också att det löser sig, men än så länge är han Man City-spelare.

Alius sa...

man city laguppställning 09/10
http://therepublikofmancunia.com/wp-content/uploads/2009/06/mancitylineup.jpg

Arian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Arian sa...

Jonas Dahlquist - samtidigt är väl Jo på väg till Everton igen, Vassell till Turkiet och Sturridge till Chelsea precis som både Erik och du nämner.

Robinho och Wrigh-Phillips kan väl klassas som mittfältare också och jag tror att det är där de kommer att husera i ett 4-4-2 där Santa Cruz är given på topp, kanske med Bellamy.

Då är Benjani, Bojinov, Caicedo och Evans kvar. Evans får väl nöja sig med ett par inhopp och kanske någon match från start medan Caicedo själv medgivit att det kommer bli svårt att ta plats i den nya upplagan av Man City, kanske lämnar även han?

Jag är själv Arsenal-supporter och gillar inte "köpelag" men jag tycker ändå det ska bli oerhört spännande att se City kommande säsong.

Frågan är vad som händer om Tevez eller Eto'o anländer. DÅ kan vi snacka översvämning på riktigt.

bLyGE_kEntA sa...

Arian: Du håller på Arsenal men gillar inte köpelag? You gotta be kidding me. Var tror du egentligen Arsenal får sina spelare i från?

Ja Citys nya fetisch är anfallare. Nästan likt Tottenhams mittfälts-fetisch för ett tag sen.

Arian sa...

bLyGE_kEntA: Syftade mer på lag som köper spelare i den omsättning som Real Madrid och Man City gör just nu. Tror du förstår vad jag menar.

Är det något Arsenal inte är, är det ett köpelag. Får jag fråga dig hur du får ihop det - förutom att de köper spelare, det förstår väl jag också. Syftade mer på det jag skrev ovan.

bLyGE_kEntA sa...

Arian: Jaha? De köper fortfarande sina spelare. Om jag fattat det rätt så: Köpa spelare = köpelag, eller är det något jag missat i den termen? Spelar väl föga roll om det är för £3 miljoner eller 200 spänn. Det är som att säga att man inte köper godis bara för att man köper för 20 kr istället för 350 kr. Även om jag förstår hur du tänker.