fredag 13 mars 2009

Tipstips

Om ni tänkt lägga era surt förvärvade stålar på en massa tipskuponger imorrn kan ni ta följande fakta i beaktning vad gäller lördagens och söndagens Premier League-matcher:

Man Utd - Liverpool
Liverpool har inte vunnit på Old Trafford med Rafa Benitez som manager. Å andra sidan har Man Utd bara vunnit en av sina fyra matcher mot de övriga i "The Big 4" den här säsongen.

Arsenal - Blackburn
Robin van Persie kan vara ett hett tips som "första målskytt" eller något sånt. Han har spelat mot Blackburn i sju matcher i liga och cup, och totalt gjort åtta mål. Man kan nog räkna med att The Gunners gör mål, för Paul Robinson har bara hållit nollan en gång på 14 försök mot Arsenal i ligan.

Bolton - Fulham
På de fyra senaste matcherna mellan lagen på Reebok Stadium har Bolton vunnit tre och spelat en oavgjord. Fulham är ligans näst sämsta lag poängmässigt på bortaplan, och klart sämst vad det gäller att göra mål på bortaplan. Bara tre mål på 14 bortamatcher. Patetiskt. Jag tippar för övrigt den här matchen på min kompis Öl-Tobbes spelsida spelbloggen.nu.

Hull - Newcastle
Sjukt viktig match för båda lagen. Hull har gjort mer än hälften av sina ligamål efter fasta situationer (53%), och de har gjort flest hörnmål (nio) av alla lag i hela Premier League. Det är den fjärde gången lagen möts den här säsongen (två FA-cupmatcher också) och Hull är obesegrade mot The Magpies hittills.

Everton - Stoke
Stoke har gjort åtta mål efter långa inkast (läs: Rory Delap-kast), överlägset flest i ligan. Två av dem kom mot Everton när lagen möttes på Britannia Stadium. Everton är dock grymma på skallen framåt, de har gjort flest nickmål (13) av alla PL-lag. Bollen kommer att vara en hel del i luften i den här matchen, alltså.

Middlesbrough - Portsmouth
Två formsvaga lag, det här. På de tio senaste har Boro bara tagit sex poäng och Pompey bara fem! Det är bara Hull som är lika dåliga med just fem pinnar på de tio senaste. Middlesbrough har inte vunnit en enda match den här säsongen mot de övriga lagen som ligger på plats 16-20 i tabellen.

Sunderland - Wigan
Bortalaget har åtta raka ligamatcher utan seger, och på de åtta matcherna har de bara gjort två mål. Vad pysslar egyptierna på topp med, egentligen? Sunderlands Steed Malbranque ligger delad etta i assistligan med åtta målgivande passningar.

Chelsea - Man City
På de 13 senaste ligamötena lagen emellan har Chelsea bara släppt in mål i två matcher. Petr Cech lär alltså hålla nollan. Dessutom är Man City bedrövliga på bortaplan, tolv raka bortamatcher utan seger, och de har inte hållit nollan i någon av de tolv matcherna.

Aston Villa - Tottenham
En mardrömsarena för Spurs - de har bara vunnit på Villa Park en enda gång på 16 Premier League-försök. Aston Villa har å andra sidan sumpat formen helt, på de sex senaste liga- och cupmatcherna har de inte lyckats vinna en enda match.

West Ham - West Bromwich
Jumbolaget West Brom släpper in många mål. På de senaste sex ligamatcherna har de släppt in minst två mål per match, under den perioden har de bara tagit en poäng av 18 möjliga... West Ham är bra hemma, de har vunnit fyra av sina fem senaste på Upton Park, och den där femte matchen var en uddamålsförlust mot Man Utd.

Nu kan ni inte skylla på någonting om ni inte vinner stålar! Jag säger som jag brukar säga när jag står där med en tipskupong i näven och har sju rätt av 13 möjliga: "Det är inte det att jag tippar fel, det är lagen som spelar fel".

2 kommentarer:

Holmgren sa...

...och 1.50 på Wolves hemma mot Charlton är ett bjudodds som heter duga.

Och Jonas.... Lycka till i utmaningen imorgon (för en sådan blir väl?). Om du inte vinner imorgon antar jag att det finns risk för depression och sjukskrivning. Och då blir det plötsligt sämre TV på lördagarna. Så kör hårt!

Swedish Blade sa...

Mer pengar till the Blades. Eller? Den här historien har många turer. Alla United supportrar tycker West Ham är en fuskande klubb. West Ham fansen å sin sida måste vara bland de mest enögda som håller på ett engelskt lag. De tycker vi mer eller mindre är avskum som är dåliga förlorare som kommer med det här nu.

Jag pratar naturligtvis om Carlos Tevez-affären som nu är på väg att avslutas. Det vore intressant att höra dina synpunkter Jonas! Läs och begrunda...

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/article5904470.ece

Up the Blades!!