fredag 6 mars 2009

Graham-Wenger, 2-1 i 4 x 0-0

När Nicklas Bendtner(2) och Kolo Touré såg till att göra mål mot West Bromwich i tisdags satte det stopp för Arsenals märkliga 0-0-svit, som varade i fyra raka ligamatcher. Nu undrar ni förstås om detta har hänt i Premier League tidigare?

Och visst har det gjort det. Två lag har lyckats med bedriften förut, och det ena är faktiskt Arsenal! Säsongen 1993-94 spelade de i tur och ordning mot Liverpool, Man City, Oldham och Norwich utan att det blev ett enda mål. Det andra laget som spelat 0-0 i fyra raka Premier League-matcher är Tottenham, säsongen 2000-01, då de körde helt mållöst mot Everton, West Ham, Southampton och Charlton.

Det lustiga med de två tidigare bedrifterna är att det bara var en man som var ansvarig! George Graham var manager i Arsenal (1986-95) och i Tottenham (1998-2001). Han leder alltså över Wenger med 2-1 i den statistiken.

George Graham framför Arsene Wenger. När de två herrarna träffas blir det oftast inte mycket sagt, eftersom båda har en tendens att förbli mållösa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kom igen nu, du kan inte gå till Arne varje gång du ska ha en rolig bildtext... :)

Heligabirgitta sa...

Kul att ha två manager som har gjort stordåd i Arsenal.