söndag 15 mars 2009

Den såg jag inte komma...

När stora skepp sjunker så sjunker de spektakulärt, och Manchester United kapsejsade likt Titanic när de sprang på ett isberg i form av Liverpool igår. Även om United tog ledningen var det Liverpool som förde matchen mesta tiden, och jag tycker att 4-1-segern var helt rättvis. Redan när Vidic klantade till sig i duellen mot Torres anade jag vartåt det barkade, men det är så svårt att förstå hur Man Utd inte bara kan vinna, vinna, vinna och vinna ibland.

Det bästa med resultatet var att ligan lever en aningens aning igen, och det är förstås kul för oss som är "neutrala" supportrar.

Övriga grejer från gårdagen:

* Underläge 0-1 hemma mot bottenkonkurrenten Portsmouth och bara sekunder kvar av stopptiden, då klev Marlon King (av alla människor) fram och kvitterade för Middlesbrough. Att Boro fick en poäng var kanske inte det viktigaste för dem, utan att Portsmouth inte fick tre. Bottenstriden fortsätter att vara äckligt tight.
* Arsenal körde över Blackburn, som nog får finna sig i att vara kvar nere runt nedflyttningsstrecket ett tag till. Andrei Arshavins 2-0-mål var sjukt snyggt, och Martin Olsson orsakade straffen som ledde fram till 4-0-målet.
* Hull fick 1-1 hemma mot Newcastle, vilket betyder att The Magpies inte lyckats besegra Hull på fyra försök den här säsongen (två i ligan, två i cupen). Med tanke på skillnaden mellan klubbarna rent historiskt och statusmässigt är det mer än anmärkningsvärt.
* Wigan slog Sunderland på Stadium of Light med 2-1, och jag blir inte klok på varken Sunderland eller Wigan.
* Fulham tog sin första bortaseger för säsongen mot Bolton, och dessutom fördubblade Roy Hodgsons gäng antalet bortamål. De hade bara gjort tre mål på 14 bortamatcher tidigare - nu gjorde de tre i en och samma match! Boltons försvarsspel var helt bedrövligt. Fulhams bortatröjor är kanske ligans allra snyggaste, förresten.
* Everton spöade Stoke med 3-1, helt programenligt. Joleon Lescott var en av hemmalagets målskyttar, och nu har han gjort 14 mål på 104 Premier League-framträdanden för Everton - det är möcke, möcke bra, som Svennis hade sagt. Mest förvånande i den matchen var att Marouane Fellaini spelade hela matchen utan att bli varnad.
* Den största matchen igår var dock den mellan mig och Luleåbon Konrad Olsson i Premier League-utmaningen. Det blev 8-8 efter att jag glömt bort att Anders Limpar gick till Birmingham efter Everton (varför jag mumlade ur mig "Djurgården" kan jag inte svara på...) och sen borde jag ha chansat på att det var Jamie Carragher som gjorde självmål för Liverpool mot Hull, men tiden tog slut och jag hade inte riktigt just det målet framplockat i hjärnan. Jag är nöjd med åtta rätt, och tyckte att frågorna var snäppet svårare den här gången.

Ett annat resultat från gårdagen kommer här: Sheffield Utd - Derby, 4-2.

4 kommentarer:

ÖISKim sa...

Intressanta med Vidic insats igår kontra din senaste omröstning:

Nemanja Vidic 316 (68%)

J sa...

Fantastiskt bra match som Pool vann rättvist. Man får vara glad över det lilla. Som dubbeln mot Man U i ligan (första gången på 7 år), dubbeln mot Chelsea och oavgjort borta mot Arsenal.

Om vi bara kunde spela lika bra mot bonkarlagen…

ÖISKim: Vidic var katastrofalt dålig, säsongens sämsta match från hans sida förmodligen. Men även den bästa måste få ha en dålig dag. Det ändrar givetvis ingenting, han har varit överlägset bäst i år i Man U tycker jag.

Thom sa...

Det mest intressanta med Everton - Stoke var ju att Marouane Fellaini gjort sig av med hans jätte-afro... tror faktiskt att jag såg en liten fågel titta ut där under en match tidigare på säsongen. Hur ska man nu känna igen honom...? förutom att han är en halvmeter högre än alla andra?

Martin Karlsson sa...

Leta efter det gula kortet, Fellaini står alldeles intill.