onsdag 18 februari 2009

Hull i hatten

Phil Brown hyllades i inledningen av säsongen som en tränarsensation, och visst gjorde den Lagerbäck/Söderberg-skolade Brown en makalöst fin start på säsongen med sitt Hull. Nu ser det dock lite tyngre ut... Jag trodde faktiskt att de mer eller mindre hade säkrat nytt kontrakt i november, men deras usla form sedan dess kombinerat med att den nedre halvan av tabellen är så fruktansvärt jämn gör att Hull mycket väl ändå kan ramla ur till slut.

Det kan inte finnas så många lag som slagit Arsenal på bortaplan samma säsong som de åkt ur Premier League, men Hull kan lyckas med även den bedriften.

Det brukar ofta pratas om att laget som ligger sist vid jul också åker ur, och det stämmer allt som oftast, bortsett från West Bromwich för ett gäng säsonger sen (med Bryan Robson som tränare). Däremot kan man undra vilket lag som haft den bästa tabellplaceringen vid jul för att sedan åka ur - och här kommer svaret på det:

1994-95 låg Norwich City sjua under julperioden, elva poäng ovanför nedflyttningsstrecket, men de åkte ur ändå. Då var det dock 22 lag i serien, så det kanske blir att jämföra äpplen och päron. Om vi begränsar oss till de säsonger det har varit 20 lag i Premier League är det Reading från ifjol som stått för det västa raset. De låg tolva vid jul, men slutade på 18:e plats och flyttades ner.

När den här säsongens julfirande ägde rum så låg Hull sexa, så om de ligger på en nedflyttningsplats när vi summerar den här säsongen i maj månad så har de slagit nytt rekord.

Inga kommentarer: