fredag 2 januari 2009

Skumt

Chelsea har gjort flest mål av alla lag i Premier League den här säsongen(40), och det är givetvis inget konstigt med det. Däremot är det lite skumt att det lag som har gjort näst flest mål(38) heter Manchester City och återfinns på en 13:e plats.

Enkel matematik ger svaret att Manchester City hade varit ett topplag om de inte hade släppt in så mycket mål, för framåt verkar det ju fungera. Joe Hart står i mål och är helt OK. Micah Richards har framtiden för sig. Övriga kan de skicka iväg, om ni frågar mig.

Visst är Richard Dunne en galjonsfigur för klubben, och säkert en pådrivare av stora mått - men han är också en alldeles för dålig fotbollsspelare för att vara mittbackskung i ett topplag i Premier League. Zabaleta och Ball? Skulle inte tro det. Onuoha? Nix.

Alltså bör Abu Dhabi Group sikta in sig på ett gäng försvarsspelare (och en defensiv central mittfältare) i rätt ålder och rätt kvalitet, inte på - typ - Michael Owen...

2 kommentarer:

Dennis sa...

Och City värvade Wayne Bridge. Det var väl... ehum... intressant.

Holmgren sa...

Exakt. Faran för City är att de eldar upp sig över vilka de har möjligheten att KUNNA värva, och därmed pratar för lite om vilka de BORDE värva.

Skrev om det i min blogg:
http://holmgren.blogg.se/2009/january/min-dag-som-boss-i-man-city-2009-01-03.html