söndag 25 januari 2009

Round Up

FA-cup hela helgen, och jag hittade ett par rubriker:

* Portsmouth är verkligen BEDRÖVLIGA just nu. Tony Adams livshistoria må vara stark, och det skulle kännas extra tungt om den nu nyktre alkoholisten Adams skulle få sparken, men han verkar faktiskt inte vara någon vidare manager... När han var i Wycombe hann han med 53 matcher, och han vann bara tolv av dem. Nu har han haft hand om Portsmouth i 19 matcher, och har bara vunnit fyra. 16 segrar på 72 matcher ger ingen vidare vinstprocent, precis.

* Kettering Town-Fulham var det första mötet någonsin i FA-cupen där båda lagens ordförande var muslimer. På Ketterings tröjor fanns ingen reklam, utan en uppmaning om att stödja hjälpen till Palestina. Fotboll och politik hör ihop, som alla vet.

* Liverpool och Arsenal såg ganska så oengagerade ut i sina matcher. Jag undrar om inte FA-cupen håller på att tappa alltmer i status? Den av tradition dötrista Ligacupen är ju plötsligt lite halvskoj eftersom alla bra lag luftar sina (ganska så intressanta) b-lag, men FA-cupen känns det som att storklubbarna bryr sig mindre och mindre om.

* Sen må det vara som att svära i kyrkan (fotboll är även religion), men hur fan kan oavgjorda matcher gå till omspel, år 2009? Behövde världen verkligen Arsenal-Cardiff, Aston Villa-Doncaster och de andra matcherna igen? Straffar, för böveln!!

* Joleon Lescott måste vara en av världens mest målfarliga försvarsspelare.

* Dimitar Berbatov avgjorde mot sina gamla lagkamrater i Tottenham, och den urgamla sportrubriksättarklyschan att "släkten är värst" verkar fanimej stämma. Jag tycker att det ofta blir så. Det får jag kolla upp, rent statistiskt.

* Millwall åkte programenligt ut borta mot Hull, och lika programenligt gjorde Millwalls supportrar bort sig genom att slåss, förstöra läktaren och bete sig allmänt illa. Den som trodde att huliganismen är borta från de engelska fotbollsläktarna har fel, den är bara borta från Premier League-scenen.

Den femte omgången är redan lottad, och det ser ut så här:

Sheffield Utd vs Hull (enkel etta)
Watford vs Chelsea (känns som en tvåa)
West Ham vs Middlesbrough (bör bli etta)
Sunderland/Blackburn vs Coventry (oavsett vilka som möts ryker Coventry)
Derby/Nottingham vs Manchester Utd (kan mycket väl bli en tvåa)
Swansea vs Fulham (Fulham har fått en lätt väg till kvartsfinalen)
Liverpool/Everton vs Doncaster/Aston Villa (Jag tror inte på Doncaster)
Cardiff/Arsenal vs West Brom/Burnley (Arsenal, så småningom)

4 kommentarer:

gooner sa...

"Enkel etta".hehe. Humor.

Jonas Dahlquist sa...

1981 slutade Hull-Sheff Utd 2-1. Sen dess har lagen mötts nitton gånger utan att Hull har vunnit. På Bramall Lane har Blades inte förlorat mot Hull sen 1971.

Enkel etta, alltså...

gooner sa...

"Lögn, förbannad lögn och statistik"
;)
Go Blades! Hoppas de är mer på tårna än de var mot Gunners juniorlag bara.

gibben sa...

Hallå! Att kalla Fulhams väg enkel är att ta i. Swansea har inte förlorat sen i november och har slagit ut både Pompey och Hull från cuper denna säsong. Men, jag håller gärna Fulham som favoriter.