lördag 24 januari 2009

Premier League för arenorna

Jag satt och lekte med tanken att lagen som har de 20 största arenorna i England också spelade i Premier League samtidigt, och hur högt publiksnittet då skulle kunna vara. Detta är de lag som i såna fall skulle spela i den högsta ligan:

Manchester Utd
Arsenal
Newcastle
Sunderland
Manchester City
Liverpool
Aston Villa
Chelsea
Everton
Leeds (League One)
Sheffield Wed (The Championship)
Tottenham
West Ham
Middlesbrough
Derby (The Championship)
Southampton (The Championship)
Sheffield Utd (The Championship)
---------------------------------------------
Leicester (League One)
Coventry (The Championship)
Blackburn

Om det var fullsatt på alla dessa lagens hemmamatcher under en hel säsong så skulle publiksnittet maximalt kunna hamna på 41929 personer. Det är ju dock en utopi, men ändå!

Publiksnittet i Premier League förra säsongen hamnade på 36076, vilket ju inte alls är långt ifrån det maximala snittet. Den här säsongen har snittet gått ner en aning, just nu ligger det på 35375, men det är ganska hyfsat ändå.

Accrington Stanley i League Two har det engelska proffsligasystemets minsta arena. The Crown Stadium tar bara 5057 personer, nämligen. Det är till och med mindre än Rambergsvallen på Hisingen.

Sämsta publiksnittet - just nu - i Premier League har Wigan (18042) och näst sämst är Pompey (19508). Bäst är givetvis Manchester Utd (75267) och tvåa är Arsenal på prick 60000.

Värst i Europa är ändå tyskarna, i Bundesliga var snittet förra säsongen 38612.

2 kommentarer:

Mange sa...

Sådärja, då fick du med Sheffield U...

Jonas Dahlquist sa...

Och nästa år är de med på riktigt!!