fredag 30 januari 2009

Bra omsättning

Det är inte bara i de engelska klubbkassorna det har varit bra omsättning de senaste 15-20 åren, det har både försvunnit och kommit nya lag till den högsta ligan sen Premier League startade 1992-93.

De lag som idag spelar i Premier League och som också var med den första Premier League-säsongen är Man Utd, Blackburn, Aston Villa, Liverpool, Tottenham, Man City, Arsenal, Chelsea, Everton och Middlesbrough. Bara tio lag kvar, alltså.

De som har försvunnit sen 1992-93 är hela tolv till antalet (det var 22 lag i ligan då): Norwich, Queens PR, Sheffield Wed, Wimbledon, Sheffield Utd, Coventry, Ipswich, Leeds, Southampton, Oldham, Crystal Palace och Nottingham.

Detta kräver förstås en jämförelse med Spanien och Italien.

Av lagen som fanns med i Serie A 1992-93 så lirar Milan, Inter, Juventus, Lazio, Cagliari, Atalanta, Sampdoria, Torino, Roma, Napoli, Genoa, Udinese och Fiorentina i Serie A även idag. Tolv av 20, alltså.

Av Primera Division-klubbarna som spelade 1992-93 så är Barcelona, Real Madrid, Deportivo la Coruña, Valencia, Atlético de Madrid, Sevilla, Athlétic de Bilbao, Osasuna, Sporting Gijon och Espanyol med nu också. Tio av tjugo för spanjorerna.

Procentmässigt har det bytts ut flest lag i England, men lika stort antal lag (tio) är kvar i högstaligan i Spanien och England. Italien är mest trdionalistiska i den här frågan, med andra ord.

Inga kommentarer: