onsdag 11 juni 2008

Sverige - Grekland

1-0 Zlatan Ibrahimovic (67)
2-0 Petter Hansson (72)

Fantastiskt skön seger som dessutom var rättvis. Inte för att Sverige var bländande, utan för att grekerna inte spelade fotboll. Kan man utesluta någon ur FIFA/UEFA för att spela fotbollsmördarfotboll så tycker jag att Grekland kan få bli uteslutna nu. Här har ni punkterna:

* Min grekiske granne var väldigt nära att få en smäll när Grekland bara rullade i backlinjen. Är det kul att spela sån fotboll? Kan man inte bara bli revisor istället om man ändå inte får göra något med bollen?

* Många klagade på uttagningen av Daniel Andersson, men Daniel Andersson var bra!

* Ingen kan säga att Christian Wilhemsson har flyt. Efter alla turer med Nantes, Roma, Bolton och Deportivo så såg han ju så där het ut som man vill att han ska. Då får killen en bristning i baksida lår!

* Sverige hade två skott på mål på hela matchen, om man nu ens räknar Petter Hanssons toffelsnubblande som ett skott. Två mål på två (eller till och med på ett) skott är bra utdelning.

* När Lagerbäck kastade kavajen såg han ut som någon form av konferensdeltagare.

* Kim satt och skrattade på bänken, och det är oroväckande. Han ska ju vara förbannad för att vara på bänken!

* Återigen en klart godkänd domarinsats. Det är viktigt att uppmärksamma domarna när de gör något bra också. Apropå domarna: På de första åtta matcherna har inte ETT enda rött kort delats ut.

* Gör Petter Hansson bara såna mål i landslaget? Kommer ni ihåg turmålet mot Danmark? Han får gärna fortsätta med det, hur som helst.

Matchens tre bästa spelare:
1. Zlatan Ibrahimovic (Inter/Sverige)
2. Mikael Nilsson (Panathinaikos/Sverige)
3. Petter Hansson (Rennes/Sverige)

3 kommentarer:

Nickelit sa...

Fredrik Ljungbergs skott som föranledde Petter Hanssons mål lär ju räknas in i statistiken?

Jonas Dahlquist sa...

Okej då.

Mats Svensson. sa...

Zlatan bäst? Nja.