torsdag 1 maj 2008

Lägg ner UEFA-cupen

Har precis sett Zenit St.Petersburg krossa Bayern München med 4-0 och just nu sitter jag och tittar på Fiorentina-Rangers och den enda fråga som dyker upp i skallen är varför i helvete det finns en UEFA-cup? Det är inte ens de näst bästa lagens turnering längre, som det ju var när IFK Göteborg brukade kunna vinna den. Nu är den mer som Intertotocupen.

Det är ju egentligen bisarrt att ha en gigantisk turnering för lag 5-7 i de största länderna mot lag 2-3 från de mellanstora länderna och så kanske några enstaka mästare från Slovenien, Cypern och Finland.

När David Weir kan vara med och spela semifinal i en turnering så vet man med säkerhet att statusen är så låg att den bör läggas ner.

Jag är emot många saker, särskilt sekunda varor. Den enda förlorarturnering jag skulle kunna tänka mig att bli intresserad av är ett B-VM, som skulle fungera som kvalturnering till riktiga VM. Det kommer givetvis att bli så vad det lider eftersom europeiska toppklubbar inte uppskattar när, till exempel, Didier Drogba måste åka till Kongo för att spela kvalmatch.

7 kommentarer:

Kerenskij sa...

Vad tycker du om svenska cupen? Nu ska ju ett antal matcher spelas en helg i Gävle. Elfsborg-Ösk kl19 en fredagkväll. Dom får nog vara nöjda om det kommer mer än 100 pers på den matchen.

Jonas Dahlquist sa...

Det är ju ett skämt, förstås. Det måste det vara.

Undrar hur mötet såg ut där de kom på den detta? Och vem var det som kom på detta briljanta förslag - och vilka var de skarpa hjärnor som unisont nickade och tyckte att det var en kanonidé?

Unknown sa...

Samma personer som tyckte det var en bra idé att låta TV4 intervjua målskytten under matchen?

Jonas Dahlquist sa...

Nej, det var TV4:s idé. Detta är nog SvFF:s idé. Båda ska skämmas.

Unknown sa...

Fast SvFF måste väl ändå ha godkänt det hela eller får ett tvbolag göra vad de vill när de väl köpt rättigheterna?

Burgus Las Vegas sa...

Lägg ner svenska cupen, lägg ner Uefa cupen. Lägg ner allt som mindre lag kan hoppas på. Vi gör en super liga med alla top 4 klubbarna. bla bla..Vilket gnäll det är hos alla.

Hur rolig var inte Syrianska- Bajen... Hur spännande var inte Helsingbors europa turne...

Anonym sa...

Värst vilken skopa Mike Weir fick då... Fast när jag tänker efter, var det en ganska bra analys.

Nån som känner hettan för att Hockey-VM startat förresten?