lördag 19 april 2008

Liverpoolarna ovänner

Lite Arne-varning på den rubriken, men det här handlar om Tom Hicks och George Gillett, de två amerikanska ägarna som lovade guld och gröna skogar när de köpte Liverpool för 14 månader sen. Sen dess har de hunnit bli ovänner, och nu gör de sitt allra bästa för att kasta skit på varandra genom pressen. Tom Hicks är den som sluggar mest och värst, och han ger sig även på klubbens VD, Rick Parry, och säger att han måste försvinna om Liverpool ska kunna komma framåt som klubb. Rick Parry har dock en ruggigt stark ställning i England eftersom han låg bakom Premier Leagues bildande och dessutom är han killen som 1992 sydde ihop den femåriga TV-dealen mellan Premier League och Sky/BBC för 214 miljoner pund. Rick Parry är alltså en av de mest ansvariga för att engelsk fotboll ser ut som den gör idag - och även om det finns småskavanker och orosmoln så är Premier League inget annat än en fet jävla monstersuccé.

Hicks vill hur som helst få bort Parry och säger att han är anledningen till att Liverpool halkat efter i ligan. Hicks tycker att Liverpool redan borde ha en större arena, han tycker även att de gör för lite på den asiatiska marknaden och att de har för få stora sponsorer, o.s.v.

Tom Hicks kan förstås ha helt rätt i det han säger, men eftersom han och Gillett äger prick lika mycket vardera av klubben så måste de vara överens för att genomföra saker, till exempet tillsättandet av en ny VD. Just nu är överens det sista de är, och Gillett gick naturligtvis ut direkt efter Hicks utspel och sa att han stöder Parry...

Det är inte omöjligt att det blir en såpopera av det här. Vad den ene ägaren än föreslår kommer den andre att säga tvärtemot. Det kommer inte att gagna Liverpool.

George Gillett och Tom Hicks när de var bästisar. Gillett är den korta gubben till vänster och Hicks är den gödiga gubben till höger.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hicks är väl den korta vithåriga snubben?

Jonas Dahlquist sa...

Nej, Gillett är den korte gubben. Googla dem var för sig och kolla bara...

Ekky sa...

Tråkigt för spelare och fans att två gubbar som är så gamla ska bete sig som 9 åringar.