lördag 22 mars 2008

Upp- och nedvända fotbollsvärlden

Jag vet inte om ni har följt debatten i England de senaste dagarna där Ashley Coles fula tackling på Spurs Alan Hutton efterföljdes av att Cashley (som han ju kallas pga sina lönekrav) skällde och skrek på domare Mike Riley för att det ens blev frispark. Cole fick stanna kvar på planen, vilket förstås var fel - han skulle ha åkt ut direkt.

Nu påstås det att Fabio Capello har tröttnat på vissa spelares nonchalanta och närmast idiotiska beteende och att det kommer att få konsekvenser när nästa landslagstrupp presenteras. Joey Barton lär alltså inte bli aktuell nu heller... men visst är det för märkligt ändå? En ITALIENARE läxar upp engelsmännen för att gnälla på domarna. Den nya fotbollsgeografin ser verkligen annorlunda ut jämfört med den gamla.

Återigen säger jag: Inför ett tredje kort som innebär videogranskning och bestraffning i efterhand. Jag tror faktiskt att tjafset skulle försvinna, liksom ofoget med att sparka bort bollar och sånt. Gula och röda kort ska delas ut för fult spel, inte för att man hoppar över reklamskyltar när man gör mål.

Jag borde verkligen bli UEFA-president. Eller åtminstone ny domarbas efter Bosse Karlsson.

Inga kommentarer: