måndag 24 mars 2008

Dagens klubb

För några år sen var Yeovil Town inte ens medlemmar av det professionella ligasystemet, men förra säsongen var de hastigt och lustigt uppe och kvalade om en plats till The Championship. Den här säsongen går det lite tyngre, de är på 16:e plats i League One i skrivande stund, de lär alltså varken åka ur eller gå upp. Här följer lite andra fakta om Yeovil Town:


* Yeovil är ett jättekonstigt ortsnamn, men det betyder ungefär "gaffel" på fornengelska (det hette "Gifl" ursprungligen, tydligen). Det beror på att orten Yeovil ligger i Somerset på västkusten vid en flod som förgrenar sig precis där.
* Klubben har hela tiden legat strax under de fyra professionella ligorna i England. Fjolårets femteplats i League One är den bästa placeringen någonsin för Yeovil.
* Säsongen 2000-01 gjorde Marcus Stewart 19 mål för Ipswich och var näst bäste målskytt i Premier League. Bara Jimmy Floyd Hasselbaink var bättre med 23, men Stewart kom före namn som Mark Viduka (17), Thierry Henry (17) och Michael Owen (16) i skytteligan. Idag spelar Stewart i Yeovil.
* Yeovils mest kände spelare genom tiderna får nog sägas vara Sir Ian Botham, som ju är en av Englands största spelare någonsin, Botham representerade England inte mindre än 102 gånger på 80- och 90-talet. I cricket, alltså. Han spelade dock lite fotboll i Yeovil också.
* Yeovils bäste FOTBOLLSSPELARE genom tiderna är Tommy Taylor, som gick till Manchester United men avled i flygkatastrofen i München 1958.
* Ni vet ju att Old Trafford har en slogan som lyder "Theatre of Dreams" - Yeovils hemmaarena Huish Park har också en slogan, den är: "Where giants are slayed". Jag röstar på Huish Parks slogan varje dag i veckan.
Huish Park - " Where giants are slayed"... DET är en slogan, det.

5 kommentarer:

Nickelit sa...

Ingen Neville Southall-anknytning?

Jonas Dahlquist sa...

BRA JOHAGEN!! Tänkte se vem som var först med att klaga på det...

alexfrojd sa...

Lirade inte John Terrys lite mindre begåvade bror där för ett par år sedan?

Jonas Dahlquist sa...

Jo, och du avslöjade just länken till NÄSTA "Dagens klubb"...

alexfrojd sa...

Nästa klubb är alltså Leyton Orient? Kul att ligga steget före!