onsdag 5 mars 2008

Dagens klubb

Vad visste ni om Port Vale, förutom möjligen att det är Robbie Williams favoritlag, egentligen? Nej - just det, inte mycket...! Här får ni därför de fem absolut mest nödvändiga fakta som rör klubben. De är för övrigt på 24:e plats i League One just nu - det betyder att de är sist.

* Namnet "Port Vale" finns inte på någon karta, lite som Häcken och AIK i Sverige. I England är detta dock ovanligt. Hur som helst hör laget hemma i Burslem, vilket kan sägas ligger i Stoke, som i sin tur ligger i West Midlands. Ett annat sätt att förklara Port Vales geografiska position är: hyfsat nära Birmingham.
* Englands kanske störste spelare genom alla tider, Sir Stanley Matthews, var tränare i Port Vale på 60-talet.
* Svenske Tobias Mikaelsson spelar i Port Vale, han är på lån från Aston Villa. Kände ni till honom? Inte det? Han är anfallare, född 1988 och kom närmast från Ljungskile innan flytten till Aston Villa. Kolla hans blogg på http://mikaelsson.blogspot.com/. För tillfället är han skadad och verkar lite uppgiven.
* Det går att välja Port Vale under "Rest of World" i FIFA 2000, anledningen är att Robbie Williams har med en låt i spelet och krävde att Port Vale skulle vara med. It's good to be the king, som Mel Brooks sa om Ludvig den fjortonde.
* För att återknyta till jordbävningstemat som startade hela den här inläggskategorin så har faktiskt Neville Southall ett förflutet i Port Vale.
Robbie Williams i Port Vales matchställ. Hittills har alla "Dagens klubb" på den här bloggen haft svart-vita tröjor. Vilka blir först med att bryta det mönstret? Spänningen är olidlig, som Peter Harrysson hade sagt.

3 kommentarer:

Dennis sa...

Vill man vara elak, och det vill man, så kallar man dem för Port Fail. Det passar särskilt bra i år.

gooner sa...

Nu skall vi vara snälla och påminna oss om att Port Vale F.C har ett av de coolare smeknamnet i England:
The Valiants
Och det var roligt skrivet om den gode Southall som f.ö är född i det tungvrickade Llandudno, Wales.

Mange sa...

Nu hackar du på Neville S igen, ajabaja! :)