fredag 1 februari 2008

Sista minuten

Ja, det kom ett par transfers i absolut sista minuten av den här transferperioden. Jermain Defoe till Portsmouth ska bli intressant, och det borde ha inneburit att Benjani gick till Man City, men det sprack!! Nu finns det anfallare så det räcker och blir över i Pompey. Undrar hur glad Svennis är över att Benjani inte hann skriva på kontraktet...?

Man City hittade däremot en 19-årig ecuadoriansk anfallare i Basel som heter Felipe Caicedo. Honom vet jag inte ett smack om.

Afonso är helt klar för Middlesbrough nu också. Han kostade 12 miljoner pund. Det innebär att han måste göra 8-10 mål under vårsäsongen för att M'boro ska vara riktigt nöjda. Han har tuff press på sig nu, Afonso.

Vad Jari Litmanen ska göra i Fulham begriper jag inte. Sen har Hodgson dessutom hämtat Toni Kallio från Young Boys (ej att förväxla med Tomi Kallio i Frölunda) plus att de får låna Paul Stalteri från Spurs.

Steve Bruce har skaffat sig en ny mittback, det är norske Erik Hagen som lämnar Zenit St.Petersburg (!) för Wigan, och därmed blev konkurrensen ännu tuffare för Andreas Granqvist.

Jag skrev att Spurs skulle skaffa sig tre backar under januari - och så blev det. Jonathan Woodgate är klar sen tidigare, Alan Hutton blir ny högerback och Gilberto ny vänsterback. Det blir intressant att följa.

3 kommentarer:

Mange sa...

Jag böjer mig ödmjukast för övermakten och oraklet. Du hade så rätt om Afonso!

Mitt hopp står nu till att han floppar rejält, vilket är ganska troligt då Boro är sjukt dåliga. Och inte blev det bättre av att de tappade Woodgate. Dessutom vill ju inte Downing spela i klubben, det är inte bra även om han är överskattad.

Lyckas Afonso lyfta Boro bör han adlas omgående!

Sen är väl inte sista ordet sagt i Benjani-affären. Det brukar bli eftersläntare, eller vad säger du oraklet? :)

Jonas Dahlquist sa...

Benjani är nog rökt. Från en engelsk klubb till en engelsk gäller´januari. Men varför var de tvungna att vänta till absolut sista timmen!!?

Mange sa...

Ja, det luktar ju desperation att vänta till sista timmen. Helt klart.

Men enligt trovärdiga SkySports kan affären ändå bli av.