tisdag 18 december 2007

Årets... del I

Listor med sammanfattningar av året är legio i slutet av december. Eftersom den här bloggen är lika nytänkande som Lennart "Liston" Söderberg är liberal så blir det givetvis prisutdelning här också.

I del ett avhandlar jag mat och dryck och sånt.

Årets restaurang, Stockholm: Direkt blir jag villrådig som en fjärt i en korgmöbel - jag gör det SvD:s bragdguldsjury aldrig gör och ser till att två får dela på priset! Peppar på Torsgatan i Vasastan får komma med för lång och trogen tjänst, för sina stora öl, för sin juldekoration, för sin köttfärslimpa och för att de kan köra en hel CD med Rolling Stones om de tycker att det känns rätt. Sen får även Gondolens Kök (Stadsgården 6) vara med, för att det är billigare än fin-Gondolen, för att det är mer "gubbig" mat och för att det är snyggt och bra.

Årets pub, Stockholm: Oliver Twist på Repslagargatan 6 på Söder. Väldigt många olika bra öl, och det kommer man långt med.

Årets sommarkrog, Stockholm: Det blir inte bättre än att sitta på Magasinet i Vaxholm när solen ligger på.

Årets restaurang, London: Om du står i hörnan av Tottenham Court Road och Oxford Street, vid puben som heter the Tottenham, så går du cirka 400 meter norrut, bort från Soho (vilket nästan alltid är en bra idé). När du sen kommer till hörnan Store Street så går du höger, och där ligger Busaba Eathai. Förbaskat god mat, vansinnigt mycket folk - det går ändå hyfsat fort att få ett bord - och väldigt socialt och trevligt eftersom man sitter bredvid en massa andra middagsgäster vid de enorma borden. Bör prövas om du är i London.

Årets restaurang, Manchester: Piccolino på Clarence Street. Det ligger centralt, de har goda fiskrätter (ofta ett bra tecken) och det känns som att Svennis kan gå in igenom dörren när som helst. Lite dyrt, men trevligt. Enda minuset är att Piccolino är en kedja, men det finns tamejfan nästan bara restaurangkedjor i England. Årets restaurang i London här ovan är också en kedja. Det är trist.

Årets kvartershäng, Stockholm: Vad har jag, Anders Pihlblad och Ulrica Schenström gemensamt? Jo, vi har varit glada i hatten på Judit & Bertil på Bergsund Strand vid Hornstull under året. Sköna fåtöljer på övervåningen, bra barhäng på nedervåningen.

1 kommentar:

Johan seidefors sa...

Ja! Jag älskar också Busaba Eathai. Mmmmmmmm.