tisdag 6 november 2007

Nattvanor av det märkligare slaget

Inatt hade jag lite svårt att somna och hittade ett program på en konkurrerande TV-kanal med målsammandrag från The Championship. Det var ett par rätt sköna namn som dök upp där, som jag inte hade tänkt på på länge. Här kommer därför 11 spelare ni kanske har undrat över var de tog vägen?

Kevin Phillips - vann guldskon när han spelade i Sunderland. Hela jävla Europas bäste målskytt! Det var dock 2000 och Phillips hade god hjälp av nuvarande klubbdirektören i Sunderland Niall Quinn. Numera harvar Phillips runt i The Championship med West Bromwich.

Sylvain Legwinski - jag gillade alltid Legwinski när han var i Fulham, numera är han irriterande för motståndarna på Portman Road. Legwinski kan mycket väl vara tillbaka i Premier League nästa säsong, Ipswich går bra!

Danny Mills - 2002 spelade han alla VM-matcher för England, och de gick ju rätt bra där. Mills kan knappast ha varit anledningen till detta, jag har aldrig sett hans storhet. Nu ränner han omkring med nummer 44 på ryggen i Charlton. Han är i och för sig bara utlånad från Man City, men till och med "Svennis" har väl insett Mills begränsningar nu.

Dominic Matteo - länge ett löfte i Liverpool, men det lossnade aldrig för Dominic Matteo, även om han gjort över 250 PL-matcher. Numera i Stoke, Kjell Jonevrets favoritlag.

Alexander Östlund - kommer ni ihåg honom? Landslagsman och allt. Sen hände något som vi säkert kommer få läsa om i Lasse Lagerbäcks självbiografi om 20 år. Hur som helst spelar han i Southampton med jämna mellanrum, fast inte så mycket de senaste veckorna.

Bruno N'Gotty - har lyckats med konststycket att ha spelat för PSG, Marseille och Lyon i Frankrike (fast då var Lyon inte bra). Dessutom i Milan innan det började harvas runt i England, och där har N'Gotty hunnit med Bolton, Birmingham och numera Leicester.

Nick Barmby - en gång i tiden jättelöfte och landslagsman, gjorde den förbjudna flytten 2000 från Everton till Liverpool, och det var givetvis lagom populärt. Dessutom har han spelat i Tottenham, Middlesbrough och Leeds, men sen gick det, med ålderns rätt, lite nedåt i karriären. Nu var det väl tänkt att han skulle vara en av Hull Citys viktigaste spelare, men han har varit skadad nästan hela hösten.

Teddy Sheringham - jag fattar inte hur han orkar. Han är född 1966 men fortsätter ändå på hyfsad nivå, vilket man ju måste säga att The Championship är. Två mål i ligan har han gjort, och dessutom har han fått ett rött kort. Detta för östkustklubben Colchester.

Francis Jeffers - fatta att Arsenal betalade 8.000.000 pund för Jeffers 2001. Vem sa att Wenger var bra på att värva? Jeffers har inte gjort en människa glad sen de tidiga åren i Everton. Just nu lirar han på Rolle Nilssons gamla jaktmarker på Hillsborough. Sheffield Wednesday är klubbadressen.

Halva Cardiff - jo, de har samlat ett gäng sköna gamla storheter, eller vad sägs om namnen Jimmy-Floyd Hasselbaink, Robbie Fowler och Trevor Sinclair? Elefanternas kyrkogård, del 1. Det går inte så bra, tyvärr. Cardiff ligger sexa från slutet i The Championship.

Halva Norwich - har OCKSÅ samlat ett gäng sköna gamla storheter här, eller vad sägs om namnen Dion Dublin, John Hartson och Darren Huckerby? Elefanternas kyrkogård, del 2. Det går inte så bra, tyvärr. The Canaries ligger sist i The Championship.

Inga kommentarer: