torsdag 22 november 2007

McClaren

På något sätt såg jag det komma, men jag trodde inte på det. Så var det säkert för de engelska spelarna också. Insatsen mot Kroatien var inte bra, men det är ingen skandal i sig att förlora mot dem. Kroatien är ett av Europas bästa landslag. Det är inte heller någon skandal att England förlorade borta mot Ryssland - det är en ruggigt svår bortamatch. Skandalen ligger i att England bara fick 0-0 hemma mot Makedonien och bara 0-0 borta mot Israel. Visserligen är Israel inget skräpgäng på något sätt, men England är en av fotbollens stora nationer (eller åtminstone ser de sig själva som det) och då ska det vara tre glasklara poäng borta mot Israel.

Steve McClaren är engelsman - det var hans främsta merit när han fick jobbet. Nu får England betala för det. Massimo Maccarone sa att McClaren är en av de absolut sämsta tränarna han någonsin haft efter att han flyttat från Middlesbrough, och att det är ett under hur en man med så begränsad taktisk kunskap kan få jobb som manager. När McClaren sen blev förbundskapten kan jag tänka mig att Maccarone skrattade gott...

Hur som helst kommer jag att sakna Rooney, Lampard, Gerrard och de andra i EM i sommar. Dels för att de är bra spelare, men också för att det som vanligt hade blivit minst en poäng för Sverige om vi hade lottats mot dem.

En rolig detalj från matchen igår (som för övrigt var väldigt kul att titta på) var att McClaren hade ett paraply när han gick fram till sidlinjen och dirigerade trupperna. Jag satt i TV-soffan med min kompis Snukke som snabbt konstaterade att "...regn nog inte är McClarens största problem". Så sant som det är sagt.

2 kommentarer:

Olle J. sa...

Intressant nog bedömde ekot på SR att avskedandet av McClaren var en större nyhet än att Sverige gick vidare (inte för att jag bryr mig, inga GAIS-spelare i EM-truppen att vänta).

Framåt förmiddagen togs det upp vid varje nyhetsänding. Årtionden av tipsextra och Svennis (jag kan inte tänka positivt om City när aftonbladet skriver en massa om dem) i all ära, men ibland verkar svenskar tror att engelsmännen är lika bra och viktiga i fotbollsvärlden som de själva tror att de är.

stevvan sa...

Hohoho....fan, ganska bra trott av mig själv ändå!
Trist att inte becks får lira ett mästerskap till men man tar ju hellre Ryssarna än Engelsmännen i en Kvartschfinal!