måndag 26 november 2007

Mat och öl och vin och godis och sånt...

John Terry har varit på partaj (läs om det här), och då börjar den gamla visan igen: Ska verkligen fotbollsspelare vara ute och festa under säsong? Borde de inte träna istället?

Rent allmänt så tycker jag så här: Nej, de ska inte vara ute och bli dyngraka under säsong. Det känns inte professionellt. Är det mindre än tre-fyra dagar till match ska de sköta sig. Problemet är att om en spelare syns på krogen med en öl i näven kommer ryktesspridningen bli om att han var dyngrak, även om han bara tog en eller två öl. Dricker spelaren vatten kommer ryktesspridningen handla om att spelaren drack Gin&Tonic. Tyvärr är det alltså svårt för spelare att vara ute och socialisera i restaurangvärlden, hur nyktra de än är.

I John Terrys fall verkar det inte behövas några överdrifter. Enligt en MYCKET SÄKER källa jag har (och det är inte Magnus Hedman) så är John Terry inte den som sköter det här med kost helt perfekt. Det är hamburgare, pubmat och öl som gäller. Men sen är det ju så - om John Terry slarvar med maten och ändå tillhör världens bästa försvarare så må det vara hänt. Det är värre om en Allsvensk spelare gör det. Ju sämre du är som spelare, desto mindre får du slarva med maten. Och spriten. Och körkortet.

Inga kommentarer: