måndag 5 november 2007

Isaksson ikväll

Jo, jag är helt övertygad - ikväll måste det bli säsongsdebut för Isak mot Sunderland. Enda skälet till att INTE ställa Isaksson istället för Joe Hart mellan stolparna vore att unge Hart skulle kunna bli knäckt av att bli petad efter sex insläppta mot Chelsea. Men elitfotboll är ingen mysig välgörenhetsgala där man delar ut diplom till varandra - Isaksson är bäst och ska därmed stå.

Ser man det över hela säsongen så är Svennis och Backes målvaktstaktik briljant. När Isaksson var skadad fick först Kasper Schmeichel stå i mål och höll nollan ett par gånger. Sen fick Joe Hart chansen och har också fått göra bra matcher. Schmeichel blev sen utlånad till Cardiff (som är en förhållandevis bra klubb) när Isaksson kom tillbaka från skadan. Nu är jag ganska säker på att Isaksson får stå resten av året, vilket kommer göra att han känner sig nöjd med sin situation när transferfönstret öppnar vid nyår, samtidigt som Schmeichel och Hart är tillräckligt nöjda efter att få ha stått fler matcher än tidigare säsonger. Alla är helt enkelt nöjda.

Chris Hutchings blev fjärde PL-manager att få lämna sin post den här säsongen, det kan vara dåliga nyheter för Andreas Granqvist. Hutchings har haft stort förtroende för Granqvist, trots ex-Helsingborgarens tidigare orutin från de här sammanhangen. Nu väntar jag bara på att Gareth Southgate ska få kicken snart också. Sen är det färdigsparkat för säsongen, hoppas jag.

2 kommentarer:

stevvan sa...

Vore ju märkligt om isaksson inte får stå. Har sett alldeles för lite av city men har inte fått ngt vidare intryck av varken hart eller lill-schmeichel. Mest att de verkar ha en jävvla flax...

Jonas Dahlquist sa...

Helt galet - Svennis måste hata Isak.