lördag 18 augusti 2007

Landslagstankar...

England har tagit ut 28 man i sin trupp till träningsmatchen mot Tyskland på onsdag. Jag undrar - varför gör inte Lagerbäck/Andersson samma sak?

De tjatar ofta om "den stora omställningen till internationell fotboll" och att det "kan ta lite tid att komma in i laget" o.s.v. Om de tog ut ytterligare 4-5 spelare per landslagstrupp så skulle det gå smidigare att få in de nya i laget.

Till matchen mot USA hade jag tagit ut följande fem spelare "extra":

Sebastian Larsson, Birmingham (2 x 90 min i Premier League)
Andreas Granqvist, Wigan (2 x 90 min i Premier League)
Stefan Ishizaki, Elfsborg (en av Allsvenskans bästa, bra med reserver på kanterna)
Rasmus Lindgren, Groningen (hade han bara gått via Allsvenskan istället för Ajax' ungdomsakademi så hade han varit närmare en plats i den riktiga truppen, helt enligt förbundskaptenernas sjukligt konservativa syn på fotbollsutbildning)
Marcus Berg, Groningen (för att slippa allt tjat från kvällstidningarna)

Fem extra flygbiljetter och ett par hotellrum till, plus några uppsättningar med träningskläder - det är det enda som denna framtidsförsäkring kostar. Lagrell har råd.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tanke....Borde inte Tobias Grahn kunna snå åt sig en plats i en sådan trupp. Gjorde bra ifrån sig i spanien var kungen av Danmark när han spelade i OB och kommer i dagarna göra klart med Herta Berlin... Ok , det är inga storlag vi pratar om men det är ju knappast Birmingham och Wigan heller...Vad tycker du?

Jonas Dahlquist sa...

Tobias Grahn är tydligen inte en sån där kille som lätt blir omtyckt i ett lag, enligt vad jag har hört. Jag tror att jag är lika nära en landslagsplats som Grahn.

Anonym sa...

Ja men du är väl inte med för att du bojkottar, precis som Ohlander, eller hur??

Jonte sa...

Lolo Chanko?