fredag 31 augusti 2007

Förbättra psykvården - spärra in karln!

Sveriges (självutnämnt) bäste sport-TV-krönikör slår till igen! Hans krönika i dagens Aftonbladet sammanfattar vad som gör honom till en av norra Europas mest onödiga människor. Läs gärna hans förvirrade tankar och funderingar här.

Hur tycker han att man ska hitta före detta spelare, gärna med landslagsmeriter gissar jag, som inte har några sympatier med en klubb eller ens förflutet i någon förening? Jag känner att jag måste förklara ett par saker för Frank Öster... förlåt, jag menar att jag känner att jag måste förklara ett par saker för Sveriges (självutnämnt) bäste sport-TV-krönikör.

Så här är det:

Det finns inget som heter "objektiv" eller "oberoende". Alla personer har egna åsikter och tankar, alltså kan ingen vara helt neutral till någonting. Däremot kan man gärna sträva efter att vara det, men det är omöjligt att uppnå. Att säga att Tomas Antonelius eller Magnus Pehrsson är jäviga är totalfel, eftersom de ofta är ÄNNU mer kritiska mot sina "gamla" lag än mot andra lag på grund av att de - kanske omedvetet - vill slippa en jävsdiskussion. Det blir i och för sig också lite snedvridet, men som jag nyss konstaterade så finns det ändå inget som heter "objektiv" eller "oberoende". Hade Sveriges (självutnämnt) bäste sport-TV-krönikör lyssnat på vad Pehrsson och Antonelius faktiskt säger under matcherna så hade han upptäckt detta, men jag tror inte att 'lyssna' är en av hans starka sidor.

Sveriges (självutnämnt) bäste sport-TV-krönikör vill också bojkotta OS i Kina på grund av deras brott mot mänskliga rättigheter, men i såna fall kan vi inte heller skicka några hockeyreportrar till NHL med tanke på USA:s dödsstraff och krigsförbrytelser i Irak. Vi kan definitivt inte rapportera om Zlatan i Inter eftersom alla vet hur korrumperat det italienska samhället är, med maffian och allt. Sen är det ju direkt oetiskt av oss på Canal+ att visa Premier League med tanke på hur mycket som är snett i den forna storkolonisatören England - vi bör ju faktiskt inte visa en bild från Old Trafford förrän de lär sig att köra på rätt sida vägen!

Det han skriver om Marie Lehmann (som kramade en av de svenska VM-deltagarna för att trösta litegrann) är upprörande korkat. Med tanke på att han konstant hyllar Bengt Grive är det dessutom motsägelsefullt, eftersom Grive var så bra kompis med Björn Borg på 70-talet att Grive mer eller mindre var Borgs presstalesman. "Kompisjournalistik" finns fortfarande, men den har minskat i och med det ökade antalet aktörer på TV-marknaden. Det var absolut INTE bättre förr.

Någon gång skrev Sveriges (självutnämnt) bäste sport-TV-krönikör att vi på Canal+ borde ha avbrutit en direktsändning från Allsvenskan när några huliganer höll på att bråka/storma planen. Vi skulle på så sätt visat vår avsky och att vi tog avstånd från huliganismen. Med den logiken skulle Aftonbladet förstås låta bli att skriva en rad om samma händelser...

Korkade åsikter finns det gott om, men att Aftonbladet låter Sveriges (självutnämnt) bäste sport-TV-krönikör publicera sina i en tidning är inget annat än upprörande.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig, han är kass! Jag har mejlat o bett honom säga upp sig men fanskapet lyder inte...

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!

Lika motsägelsefullt att Jämomannen Claes tyckte att det var självklart att bojkotta VM i Tyskland på grund av att alla svenska män skulle springa på horhus men när VM för det andra könet i år avgörs i de mänskliga rättigheternas förlovade land så har vi inte hört ett knyst.

Visst är det "kufen" han kallas? Det med rätta!