fredag 7 maj 2010

Pro et con

Vad talar för att Chelsea blir mästare på söndag, undrar ni?

I princip allt, säger jag.

Här kommer alla de statistiska poänger ni behöver ha för att bilda er en uppfattning om utgången av säsongen 2009-10:

DETTA TALAR FÖR CHELSEA
* Chelsea ligger 47 pinnar före Wigan i tabellen. Det innebär att för varje inspelad poäng Wigan har så har Chelsea skaffat sig 2,306 poäng.
* Chelsea har gjort överlägset flest mål på hemmaplan av alla lag i Premier League, 60 baljor på 18 hemmamatcher (hysteriska 3,333 mål per match!).
* Wigan har släppt in näst flest mål på bortaplan av alla lag i Premier League, 47 stycken på 18 matcher (svaga 2,611 mål per match).
* Wigan har inte vunnit på sina 17 senaste bortaresor till London.
* Chelsea har vunnit alla sina ligamatcher på Stamford Bridge utom två den här säsongen. Förlust mot Man City och oavgjort mot Everton.
* Ingen av spelarna i Wigan skulle ta en plats i Chelsea. Möjligen på bänken, men inte i startelvan.

DETTA TALAR MOT CHELSEA
* Förlorade mot Wigan på DW Stadium senast lagen möttes (3-1).
* Tittar man på den sista matchen för säsongen från de fem senaste åren så finner man att Chelsea spelat 1-1 i tre av dessa. En vunnen och en förlorad dessutom. Det var oväntat svagt.
* Hugo Rodallega är trots allt hyfsad.

Som jag bedömer det, och ni vet hur grym jag är på att förutse såna här saker, så är det 98,6% chans att Chelsea lyfter bucklan på söndag. Det är således 1,3% chans att Man Utd lyckas med det omöjliga (0,1% försvann tack vare avrundningar).

En helt annan statistik:

Det har gjorts 1.021 mål i Premier League den här säsongen. Rekordet för en säsong med 38 matcher per lag är 1.060 (från 1999-2000). Kan vi få 39 mål på söndag för en tangering? Knappast, va...

3 kommentarer:

Johnny D. sa...

En annan sak som talar lite för Wigan är att Chelsea faktiskt behövde 93 minuter för att avgöra mot dom på hemmaplan förra säsongen. 2-1 blev det. Visar ändå på lite potential. Men det kanske är rätt långsökt.

Markus Wallgren sa...

32 mål i sista omgången, inte så långt ifrån ändå.. Chelsea imponerade sjukt mycket på hemmaplan i ligaspelet denna säsong men det finns ju lite risk att man blivit fartblind av storsegrarna...

Anonym sa...

32 mål blev det, inte dåligt :D